Bksy

#strategie#mobiel#businessmodel

Missie

Bksy wil de grootste bibliotheek van de wereld worden. Als oprichters hebben we de visie dat het gebruik van middelen in de maatschappij op een veel efficiƫntere manier ingericht kan worden, zodat meer hergebruik plaatsvindt en minder afval. Er bestaat veel ongebruikt bezit. Boeken hoort daar zeker bij.

Uitvoering

Als founder bepaal ik mede de strategie. De context van de startup Bksy is enorm veranderlijk. Duidelijke visie en kaders maken dat de zoektocht gericht blijft op het einddoel: een waardevolle applicatie maken voor onze gebruikers.

Regelmatig contact met gebruikers heeft geholpen om de juiste dingen te doen. Ik heb meerdere malen het business model van Bksy aangepast, zodat het langzaam maar zeker een valide bedrijf wordt.

Resultaat

Als CTO/Product Manager heb ik Bksy geholpen aan een schitterende mobiele applicatie. Daaraan vooraf heb ik heel proces gefaciliteerd. Gaan we een native applicatie ontwikkelen, of op een hybride manier aan de slag? Welke functionaliteiten moeten beschikbaar zijn? Hoe met de applicatie eruit zien en werken?

Dit zijn geen eenmalige keuzes. Doordat zowel het product als de markt onbekend zijn, heb ik veel moeten bijsturen om de juiste waarde voor de gebruikers te creƫren.